Sondazh: Clinton kryeson ndaj Trump me 7 pikë

Hillary Clinton bëri histori javën e kaluar, kur ajo u bë gruaja e parë që përfaqëson një parti të madhe politike.
Donald Trump, nga ana tjetër, mori mjaft vëmendje negative nga brendia e partisë së tij, duke përfshirë këtu edhe disa republikanë të cilët u larguan nga ai, transmeton lajmi.net.

Së fundi është evidente që Clinton kryeson ndaj Trump me 7 pikë, 49% për të dhe 42% për Trump.

Ky sondazh është kryer në internet nga data 6 deri 12 qershor, ku 9,355 të rritur kanë konfirmuar se janë regjistruar për të votuar.

Fitorja e Clinton, sipas këtij sondazhi ka ardhur nga njerëz të moderuar, burra dhe njerëz të bardhë.

Diferenca mes votuesve burra për Trump ka rënë nga 14 pikë në 9 pikë, duke bërë që të drejtoj Clinton me 42% nga ajo e javës së kaluar që ishte 51%.

Clinton tani gëzon mbështetje prej 42%, në krahasim me Trump që ka 38%.

Një shumicë e votuesve gjithashtu mendojnë se Clinton do të fitojë zgjedhjet presidenciale 2016 kundër Trump.

Duke pasur parasysh implikimet e mundshme politike të ngjarjeve të fundit në Orlando, rezultatet gjatë javëve të ardhshme mund të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme.