11 janar, Shqipëria pas referendumit popullor shpallet Republikë Popullore Socialiste

Ngjarje

1569 – Llotaria e parë e regjistruar në Angli.
1805 – U krijua teatri i Michiganit.
1861 – Alabama i bashkohet Konfederates se Steteve te Bashkuar te Amerikes.
1908 – U krijua Grand Canyon National Monument.
1919 – Romania anekson Transilvaninë.
1935 – Amelia Earhart është gruaja e parë e cila fluturoi vetëm nga Hawaii në California.
1946 – Shqipëria pas referendumit popullor shpallet Republikë Popullore Socialiste.
1957 – Vrasësi masiv Jack Gilbert Graham u ekzekutua përmes komorës së gazit.
1962 – Erupcioni i vullkanit Huascaran në Peru shkaktoi vdekjen e 4000 njerëzve.
1972 – Pakistani Lindor riemron veten në Bangladesh.
1986 – Zyrtarisht u hap Gateway Bridge, Brisbane në Queensland, Australi.
1990 – Marshuan 300,000 njerëz në favor të pavarësisë së Lituanisë.

Lindje

347 – Theodosius I, perandor i romak
1859 – George Curzon, politikan britanik
1934 – Jean Chrétien, politikan kanadez
1946 – Tony Kaye, pianist dhe organist anglez (Yes)
1952 – Lee Ritenour, kitarist dhe kompozitor amerikan
1970 – Mustafa Sandal, këngtar turk
1971 – Mary J. Blige, këngtare e muzikës Soul dhe R&B
1972 – Amanda Peet, aktore amerikane
1983 – Adrian Sutil, pilot gjerman i Formula 1

Vdekje

314 – Papa Miltiades
782 – Kōnin, Perandor Japonez i 49.
1055 – Konstantin IX., Perandor Bizantin
1944 – Galeazzo Ciano, politikan italian (l. 1903)
1999 – Enver Maloku, shkrimtar shqiptar
2006 – Mark Sopi, ipeshkëv i Ipeshkëvisë së Kosovës