BOMBA NE TROPOJE/ Fillon ndërtimi i mega kompleksit Agro Turistik

Duket se situata në rrethin e Tropojës do të ndryshojë plotësisht. Kjo pasi një biznesmen me origjinë nga ky rreth ia ka dalë të bëjë realitet ëndrrën e tij e njëkohësisht amanetin e babait. Fondacioni “Kastriot Kadri Ponari” që mban emrin e projektuesit dhe babait të tij ka arritur të vërë në zbatim planin më ambicioz të realizuar ndonjëherë në zonën e veriut të Shqipërisë. 1 milion e 600 mijë metra katrorë është sipërfaqja e marrë me qera për 99 vjet ku do të shtrihet kompleksi. Rreth 3000 persona do të punësohen në 5 vitet e ardhshme për ndërtimin e kompleksit që parashikon 250 vila, 2 hotele (njëri me 5 yje).
Aktualisht ka mbaruar procesi i marrjes së tokës dhe lejeve të rastit gjithashtu edhe shtrimi i rrugëve kryesore nëpër fshatrat Dushaj, Tpla etj që do të jenë arteriet e këtij kompleksi.
Do fillohet menjehere me 3 stalla moderne me kapacitet deri 1000 lope. Me pas sera dhe objekti per grumbullimin ruajtjen dhe magazinimin e prodhimeve te geshtenjes dhe kumbulles.
Hapi tjeter do te jete ndertimi i baxhos per perpunimin e qumeshtit dhe menjehere me pas ndertimi i vilave te drurit.
Do sillen per fermeret e angazhuar lope zviceriane dhe piemontese si dhe inputet bujqesore nga Italia me rendiment te larte dhe te certifikuara nderkombetarisht.
Edhe pse bizneset e zotit Ponari kanë selitë e tyre në Europë duket se atdhedashuria dhe patriotizmi, i kombinuar me ekonomi mund të bëjnë mrekullira.

Epo nuk na ngelet vetëm të marrim rrugën për Tropojë…