LSI kërkon shkarkimin e menjëhershëm të Haki Çakos

Lëvizja Socialiste për Integrim, i ka bërë thirrje kryeministrit Edi Rama dhe Ministrit të Brendshëm Dritan Demiraj, që të shkarkojë nga detyra, drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit Haki Çakon, si dhe disa shefa komisariatesh.

Në një konferencë për mediat, nënkryetari i LSI-së, Luan Rama deklaroi se e gjithë kjo situatë ka agravuar, pasi policia nuk po zbaton ligjin por urdhrat e kryeministrit për të mbledhur vota.

‘Këto raste dëshmojnë dhe njëherë se sa e inkriminuar është një pjesë e policisë së shtetit. I kërkoj zyrtarisht Ministrit të Brendshëm dhe kryeministrit, shkarkimin e menjëhershëm të drejtorit të policë Haki Çako, shefin e komisariateve, Pukë berat, Lezhë dhe Fushë-Krujë.

Në të kundër mos veprimi në një rast të tillë është bashkëfajësi përfshirë këtu kryetarin e rilindjen.

Qytetarët përballë mos veprimit të policisë do të jenë të detyruar të ruajnë veten, pa i kapërcyer kufijtë ligjor’, deklaroi Rama.