Grekët i vunë emrin në “Listën e Zezë”, reagon Aleksandër Çipa: S’kam pasur shtetësi greke

Gazetari Aleksandër Çipa, njëherazi kreu i Unionit të Gazetarëve Shqiptarë (UGSH) ka reaguar pas shkrimit të botuar nga gazeta greke “Proto Thema” ku shkruhej se disa banorëve të Himarës, përfshirë edhe vetë të, pritet t’u hiqet shtetësia greke.

Përmes një reagimi në rrjetet sociale, Çipa sqaron se nuk ka pasur kurrë shtetësi greke, duke rrëzuar kështu pretendimet e të përditshmes së Athinës.

‘Shkrimi vepër e filogrekëve të Himarës’
“Nuk kam pasur, nuk kam dhe besoj nuk do të kem, nënshtetësi tjetër veç asaj shqiptare. Kam dashur në një moment rreth vitit 2001 të kem nënshtetësinë e Shqiptarit në Kosovë”, sqaron Çipa ndërsa thekson se artikulli është sponsorizuar nga qarqe filogreke në Himarë.

“Sa për lajmin e botuar ne një media greke dhe publikuar me zell nga shume media te vendit tim, bej me dije se nuk kam asnjë dijeni zyrtare, dyshoj se është një punë mediokrish e filogrekëve lokalë në Himarë, dhe në ditët e ardhme do të ve në lëvizje për informim zyrtar dhe reagim, gjithë mundësitë e mia si qytetar shqiptar dhe europian”, vijon kreu i Unionit të Gazetarëve Shqiptarë.
20770351_1551847104878851_3722954168220308268_n.png
Postimi i plotë i Aleksandër Çipës:
“Një sqarim për opinionin publik dhe veçanërisht për mediat e vendit tim.
Nuk kam pasur, nuk kam dhe besoj nuk do të kem, nënshtetësi tjetër veç asaj shqiptare. Kam dashur ne nje moment rreth vitit 2001 te kem nënshtetësinë e Shqiptarit ne Kosove.
Sa për lajmin e botuar ne një media greke dhe publikuar me zell nga shume media te vendit tim, bej me dije se nuk kam asnjë dijeni zyrtare, dyshoj se është një punë mediokrish e filogrekëve lokalë në Himarë, dhe në ditët e ardhme do të ve në lëvizje për informim zyrtar dhe reagim, gjithë mundësitë e mia si qytetar shqiptar dhe europian.

Ju bëj me dije se nuk kam qenë dhe nuk jam as pjesë e ndonjë liste tjetër që ka të bëjë me shtete të rajonit, aq më tepër që nuk kam asnjë arsye.
Aleksandër Çipa
12.08.2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *